07/02/2014
Οι Εκπαιδευτικοί για τις Πρωτοβουλίες της HELMEPA

Με ενθουσιασμό συνεχίζουν τα Δημόσια σχολεία τις επισκέψεις των μαθητών τους στις δύο μόνιμες Εκθέσεις της HELMEPA, οι οποίες φιλοξενούνται στο κτίριο της ιστορικής Ceres στον Πειραιά και στην εταιρεία-μέλος Costamare Shipping Company SA στο Παλαιό Φάληρο.

Διαπιστώσαμε από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν μαθητές και Εκπαιδευτικοί στο τέλος της κάθε επίσκεψης πως παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για την κατάσταση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών.

Σταχυολογήσαμε και με ιδιαίτερη ικανοποίηση δημοσιεύουμε τα παρακάτω γραπτά σχόλια Εκπαιδευτικών. Είναι 85 δάσκαλοι και καθηγητές που, από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, συνόδεψαν 1.400 μαθητές στις δύο Εκθέσεις της HELMEPA.

7ο Δημοτικό Γαλατσίου: «Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς ήταν ευχής έργο που προσφέρθηκε στους μαθητές ένα άρτιο πρόγραμμα με ενημέρωση, παιχνίδι σ’ ένα προσεγμένο περιβάλλον και μάλιστα δωρεάν!»

10ο Δημοτικό Καλλιθέας: «Ζεστή υποδοχή, ενδιαφέρον πρόγραμμα και ουσιαστικό, που τράβηξε την προσοχή των παιδιών και δεν τα κούρασε. Αφιερωμένο λοιπόν: Ζεστή η παρουσίαση και ολοκληρωμένη και όλοι την αφουγκράστηκαν σχεδόν καθηλωμένοι!!»

16ο Γυμνάσιο Αθηνών: «Η εμπειρία μας ίσως μοναδική. Ενδιαφέρουσα έκθεση, μάθαμε σε λίγη ώρα πολλά πράγματα. Ευχαριστούμε»

26ο Δημοτικό Πειραιά: «Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε, μακάρι να συνεχίσετε να προσφέρετε ... για όσα χρόνια κάνει να ανακυκλωθεί ένα πλαστικό μπουκάλι!...»

6ο Δημοτικό Αχαρνών: «Εξαιρετική παρουσίαση από τον υπεύθυνο της HELMEPA, καταπληκτικές εγκαταστάσεις και φυσικά ιδιαίτερα θετική η πρωτοβουλία για δωρεάν μεταφορά, που έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές από χαμηλές εισοδηματικά τάξεις να έρθουν και να παρακολουθήσουν τις δράσεις.»

7ο Δημοτικό Γλυφάδας: «Σας ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική παρουσίαση!!! Η δωρεάν μεταφορά στις δύσκολες εποχές που ζούμε ήταν πολύ σημαντική για τη συμμετοχή μας. Συνεχίστε το έργο σας γιατί χρειαζόμαστε ευαισθητοποιημένους πολίτες με οικολογική συνείδηση.»

5ο Δημοτικό Πετρούπολης: «Πολύ θετικές εντυπώσεις....Νομίζω ότι η προσπάθεια σας ευοδώθηκε και έχετε ήδη βρει τους εθελοντές για να σας βοηθήσουν στην προσπάθεια σας για ένα καλύτερο μέλλον στη θάλασσα. Μεταλαμπαδεύσατε στους μικρούς μαθητές την ιδέα ενός βιώσιμου περιβάλλοντος στη θάλασσα. Συγχαρητήρια!»

8ο Δημοτικό Νίκαιας: «Για δεύτερη φορά φέτος παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα και όπως και πέρσι, αξίζει συγχαρητηρίων! Εκτός από τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και την κατατοπιστική ενημέρωση, ανεκτίμητη η ευγένεια και υπομονή του εκπαιδευτή...»

Η HELMEPA θα συνεχίσει τις επισκέψεις των μαθητών σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 και ευχαριστεί τα Μέλη της, Εταιρείες και Οργανισμούς της Ναυτιλίας, για τη συνεχιζόμενη από το 1984 υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας περιβαλλοντικής ενημέρωσης της νέας γενιάς.

0