14/02/2011
Επίσκεψη της HELMEPA στο Νομό Θεσπρωτίας

Το Νομό Θεσπρωτίας επισκέφτηκε στέλεχος της HELMEPA, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, για να παρουσιάσει το Πρόγραμμα "Παιδική HELMEPA" σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής και να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για το θαλάσσιο περιβάλλον, κατόπιν πρόσκλησης της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού κας Ειρήνης Παπαχρήστου.

Περίπου 250 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων Σαγιάδας-Ασπροκκλησίου, Πλαταριάς και 2ο Ηγουμενίτσας παρακολούθησαν τις ενημερωτικές παρουσιάσεις και πήραν μέρος σε περιβαλλοντικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, στο 2ο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας όπου δραστηριοποιούνται δύο Ομάδες του Προγράμματος, τα μέλη της Παιδικής HELMEPA είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές κατασκευές από «άχρηστα» και φυσικά υλικά, καθώς και ποίημα αφιερωμένο στη HELMEPA. Στα Δ.Σ. Σαγιάδας-Ασπροκκλησίου και Πλαταριάς οργανώθηκε καθαρισμός της αυλής του σχολείου τους και της κοντινής τους παραλίας, αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε θερμά την επί πολλά χρόνια εθελόντρια εκπαιδευτικό στην «Παιδική HELMEPA» κα Μαρία Λαμπρίδου, για τις προσπάθειές της να διαδοθεί το Πρόγραμμα στη Θεσπρωτία καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων και τα ίδια τα παιδιά για τον ενθουσιασμό που έδειξαν.

Σημείωση:
Το Πρόγραμμα Παιδική HELMEPA υλοποιείται σε συνεργασία και με τη συνδρομή του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET) που έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.

0