Τι μπορεί να κάνει η οικογένεια μου;

  • Το να ανάβουμε μόνο όσα φώτα χρειαζόμαστε είναι μια καλή αρχή. Αυτό ισχύει και για τις λάμπες φθορίου. Οι λάμπες φθορίου καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας όταν ανάβουν; Ο μύθος αυτός καταρρίπτεται η μικρή ποσότητα επιπλέον ηλεκτρισμού ισοδυναμεί με 15 δευτερόλεπτα επιπλέον χρόνου όταν τα φώτα αυτά μένουν αναμμένα.
  • Συχνά ο θερμοστάτης για τη θέρμανση και τη ψύξη δεν είναι καλά ρυθμισμένος με αποτέλεσμα να σπαταλάμε ενέργεια. Για κάθε βαθμό που μειώνετε στη θέρμανση ή την ψύξη εξοικονομείτε το 10% της ενέργειας.
  • Οι ηλεκτρικές συσκευές όπως το βίντεο και η τηλεόραση, όταν βρίσκονται στην αναμονή προσθέτουν ένα 15% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Κάποιες από τις συσκευές αυτές μπορούν να σβήσουν από το διακόπτη που βρίσκεται πάνω τους.
  • Οτιδήποτε αγοράζετε που συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων, βοηθάει.
  • Η ήρεμη οδήγηση συμβάλλει στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων. Βοηθάει επίσης να συνδυάζουμε πολλές δουλειές σε ένα μόνο δρομολόγιο με το αυτοκίνητό μας. Υιοθετώντας μια καταναλωτικά συνετή συμπεριφορά, οι οικογένειες εξοικονομούν χρήματα και προστατεύουν το περιβάλλον.

Όταν αποφασίζουμε να αγοράσουμε καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές.

  • προσπαθούμε να βρούμε την πιο περιβαλλοντικά φιλική και αποδοτική συσκευή για την οποία μπορούμε να διαθέσουμε χρήματα.
  • Οι ενεργειακά αποδοτικές λάμπες μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Εάν έχετε τη δυνατότητα τοποθετήστε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα στο σπίτι σας.

Use re-usable bags when shopping

Όταν ψωνίζουμε έχουμε πάντα μαζί μας σακούλες πολλών χρήσεων

Στο μέλλον, οι οικογένειες μπορεί να εφαρμόζουν νέες μεθόδους για να μειώσουν τα αέρια του θερμοκηπίου. Μπορεί ακόμα και να παράγετε τον δικό σας ηλεκτρισμό με ηλιακές κυψέλες ή από μια ανεμογεννήτρια που μοιάζει με καμινάδα.

Μαντέψτε!
Το ανώτερο όριο ταχύτητας που ισχύει στην Αυστραλία βοηθά στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Οχήματα που κινούνται με πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα καταναλώνουν πολύ περισσότερη βενζίνη. Στις ΗΠΑ το ανώτατο όριο ταχύτητας φτάνει συχνά τα 140 χιλιόμετρα την ώρα στους αυτοκινητόδρομους. Μία θεωρία λέει ότι αν το ανώτερο όριο ταχύτητας στις ΗΠΑ ήταν 95 χιλιόμετρα την ώρα, η χώρα δεν θα χρειαζόταν να εισάγει πετρέλαιο!